top of page

1. behandling af sagen om gavekortPræcisering i forbindelse med 1. behandling af: B 155 Forslag til folketingsbeslutning om modernisering af lovgivningen om firmagavekort


I forbindelse med 1. behandling af B 155 Forslag om folketingsbeslutning om modernisering af lovgivningen om firmagavekort, er der efter Danske Handelsbyers opfattelse behov for præcisering og opklaring af forslaget samt eventuelle spørgsmål og svar i forbindelse med 1. behandlingen den 28. april 2022 i Folketingssalen.


Præciseringer

Der er ikke tale om en videreførelse af den midlertidige ordning fra covid-19 tiden om skattefri gavekort til oplevelsesindustrien, hvorfor der ikke vil være tale om et tabt skatteprovenu på kr. 300 mio.


Derimod er der udelukkende tale om en revidering af reglerne for beskatning af gavekort ved f.eks. firmajulegaver, således at der sker en harmonisering ved, at fysiske gaver og gavekort sidestilles.


Forslaget ændrer på ingen måde statens skatteprovenu. Om der gives en fysisk gave eller et gavekort til de maksimalt fastsatte grænser har skattemæssigt ingen betydning, da forslaget ikke ændrer ved den nuværende beløbsgrænse for en skattefri gave.


I modsætning til en fysisk gave åbner gavekort ofte op for et yderligere forbrug, da gavekortene i mange tilfælde anvendes som delbetaling, hvilket understøtter og styrker den lokale handel, som betaler moms og virksomhedsskat.


Forslaget ændrer ikke ved, om en arbejdsgiver beslutter sig for at give medarbejderne julegaver, det ændrer kun arbejdsgiverens muligheder for at give et gavekort, som kan benyttes i de lokale butikker fremfor en fysisk gave.


Da gavekortet er en B2B-transaktion mellem virksomheden og gavekortudstederen, er der i den nuværende lovgivning ikke krav om, at gavekortet skal kunne ombyttes til kontanter, hvilket bekræftes af Forbrugerombudsmanden. Ligeledes kan gavekortet blive påført teksten: Kan ikke ombyttes til kontanter.


Nabotjek

I Norge har arbejdsgiveren mulighed for at give deres ansatte et gavekort, såfremt det ikke kan ombyttes til kontanter og ligger indenfor den fastsatte beløbsgrænse for skattefritagelse. En ændring af reglerne i Danmark vil således flugte reglerne i Norge.


Baggrund Ønsket om levende handelsbyer i hele Danmark deles ikke kun af politikerne på begge fløje på Christiansborg, men også af danske virksomheder, der ønsker at støtte de lokale gågader ved at købe gavekort til virksomhedens medarbejdere. Ofte bruger de lokale virksomheder endda allerede penge på at støtte op om kulturarrangementer m.m. i samarbejde med den lokale handelsstandsforening. Firmagavekortet er altså en unik og nem mulighed for virksomheder, der ønsker at styrke den lokale gågade, og kan sikre, at pengene går direkte ud i den lokale handel.

20 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page