top of page

Væksten i vores bymidter hæmmes af forældet skattelovgivning

PRESSEMEDDELELSE
Danske Handelsbyer ønsker en opdatering af lovgivningen om beskatning af firmagavekort


I forbindelse med lanceringen af det såkaldte oplevelsesgavekort, foreslår Danske Handelsbyer nu, at Skatteministeriet også reviderer reglerne for beskatning af gavekort ved firmajulegaver, således at der sker en harmonisering ved at fysiske gaver og gavekort sidestilles.


”Den nuværende lovgivning er lavet med udgangspunkt i, at et ”gavekort” er et fysisk papirbevis, der kun kan anvendes ét sted. Den teknologiske udvikling af elektroniske betalingsmidler betyder, at der er behov for en modernisering af lovgivningen, så elektroniske gavekort kan gives som firmajulegaver på linje med det nye oplevelsesgavekort” udtaler Andre Andersen, Erhvervs- og Citychef, Vores Nykøbing.


Andre Andersen fortsætter: ”Et elektronisk gavekort består i dag af en stregkode, QR-kode eller et plastikkort med magnetstribe eller chip – og inden længe vil alle gavekort blive inkorporeret via app’s i vores smartphones. Det er derfor hensigtsmæssigt, at der i moderniseringen af loven tages højde for den teknologiske udvikling indenfor betalingsmidler”.


Mange af de danske købstæder og handelsforeninger har i dag et ”city-gavekort”, der kan indløses på tværs af alle bymidtens butikker. Gavekortene er elektroniske og er udført med en magnetstribe. City-gavekortet efterspørges af mange virksomheder, der ønsker at give deres medarbejdere en julegave og samtidig støtte den lokale handel, men med de nuværende regler kan gavekortet ikke gives skattefrit, alene fordi at det er elektronisk og kan anvendes i alle gågadens butikker.


Hos WEAR er man enige med Danske Handelsbyer: ”Vi støtter forslaget om en harmonisering af reglerne, så elektroniske gavekort - med beløb inden for den nuværende fastsatte takst, kan gives skattefrit til medarbejderne på samme måde som oplevelsesgavekortet” siger direktør, Nikolai Klausen.


Ønsket om fortsat levende handelsbyer i hele Danmark har stor prioritet i alle landes kommuner og lokale virksomheder. Med dette forslag håber Danske Handelsbyer, at politikerne på Christiansborg ligeledes vil støtte op om den lokale handel og se det oplagte i en harmonisering af lovgivningen af firmagavekort.


Om Danske Handelsbyer


Danske Handelsbyer repræsenterer for nuværende 60 danske handelsbyer, som gennem flere år har arbejdet for at fremtidssikre byer med handel, service og oplevelser. Danske Handelsbyer har spillet en aktiv rolle i Regeringens Partnerskab for levende bymidter, som netop sætter fokus på at fastholde og understøtte udviklingen i de små og mellemstore byer.


Danske Handelsbyer har sekretariat ved brancheforeningen WEAR, som er en del af Dansk Erhverv.


For flere oplysninger kontakt:


Danske Handelsbyer

Andre Andersen, Erhvervs- og Citychef, Vores Nykøbing

Mobil: 4018 4873


Sekretariatschef

Nikolai Klausen, direktør hos WEAR

Mobil: 9137 3130


49 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page