top of page

Hvorfor skal der være forskel på en peberkværn og et gavekort?


Pressemeddelelse: Danske Handelsbyer støtter forslag til folketingsbeslutning om en modernisering af lovgivning om firmagaver.


Når arbejdsgivere i dag giver en gave – typisk en julegave – til deres ansatte, kan denne gives skattefrit, hvis den samlede værdi ikke overstiger et samlet beløb på 1.200 kr. (2021-niveau). Det kan arbejdsgiveren som udgangspunkt kun gøre, så længe der er tale om en fysisk gave – f.eks. en peberkværn. Ønsker arbejdsgiveren at give et gavekort, skal gavekortet have en meget begrænset anvendelsesmulighed for at være skattefri for modtageren og må samtidig ikke kunne indløses til kontanter.


Så hvis en arbejdsgiver ønsker at give et gavekort, der kan anvendes til køb af varer i den lokale gågades butikker, kan gavekortet således ikke gives skattefrit. Derved begrænses arbejdsgivernes mulighed for at give gavekort til deres ansatte, hvilket ærgrer både den lokale detailhandel og de lokale virksomheder, der ønsker at støtte op om handelslivet i gågaden og de aktiviteter, der er afgørende for at skabe en levende bymidte.


Denne forældet betragtning af firmagaver, vil Danske Folkeparti modernisere gennem et netop fremsat beslutningsforslag.


Skatteordfører fra Dansk Folkeparti, Dennis Flydtkjær udtaler: ”De nuværende regler begrænser desværre arbejdsgivernes mulighed for at give gavekort til deres ansatte, hvilket er ærgerlig både for den lokale detailhandel og de lokale virksomheder. I DF ønsker vi at støtte op om handelslivet i gågaden og de aktiviteter, der er afgørende for at skabe en levende bymidte. Det vil det her forslag hjælpe til med. ”


Hos Danske Handelsbyer er man glad for, at Dansk Folkeparti har taget sagen op: ”En modernisering af lovgivningen er vigtigt for hele byen. Der er ingen tvivl om, at bymidterne og en levende handelsby, er det som samler byen, skaber tilflytning, øget turisme, tiltrækker nye arbejdspladser og som sætter byen på verdenskortet” udtaler citychef, André Andersen, fra Nykøbing Falster


Forslaget til en modernisering lovgivningen om beskatning af firmagavekort forventes ikke at ændre statens skatteprovenu. Om der gives en fysisk gave eller et gavekort til de maksimalt fastsatte grænser, har skattemæssigt ingen betydning, da forslaget ikke har til hensigt at ændre ved beløbsgrænsen for en skattefri gave. Da gavekortet er en B2B-transaktion mellem virksomheden og udstederen, er der heller ikke krav om, at gavekortet skal kunne ombyttes til kontanter.


Brancheforeningerne Dansk Detail og WEAR, ser meget frem til en modernisering af lovgivningen og håber, at Dansk Folkeparti får bred opbakning i folketinget – ”Det giver ingen mening, at man som ansat kun kan modtage gaver skattefrit, hvis der er tale om en fysiskgave, som f.eks. en peberkværn. Tiden er løbet fra denne forældede lovgivning og en modernisering kan kun gå for langsomt” siger direktør i Dansk Detail og WEAR, Nikolai Klausen.12 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Commenti


bottom of page