top of page

Fra Citychefer.dk til Netværket Danske Handelsbyer

PRESSEMEDDELELSE

Danske Handelsbyer opruster for at sikre levende bymidter i fremtiden

Fra 1.februar 2021 bliver netværket for Danske Handelsbyer, tidligere kendt som Citychefer.dk, styrket ved at indgå i et samarbejde med WEAR, en brancheforening under Dansk Erhverv.


Danske Handelsbyer repræsenterer for nuværende 60 danske handelsbyer, som gennem flere år har arbejdet for, at fremtidssikre vores byer med handel, service og oplevelser. Danske Handelsbyer har spillet en aktiv rolle i Regeringens Partnerskab for levende bymidter, som netop sætter fokus på at fastholde og understøtte udviklingen i de små og mellemstore byer.

2020 var et meget udfordrende år for handlen i bymidterne. Ved at stå sammen i netværket og dele udfordringer og erfaringer, står flere af byerne stærkere og mere konkurrencedygtige i dag. Eksempelvis har flere byer inspireret hinanden til at tage nye digitale redskaber i brug, der bidrager til at fastholde den lokale handel og tiltrække nye kunder. Det er dog tydeligt, at mange handelsbyer har et udviklingspotentiale, og det skal en øget professionalisering af netværket være med til at løfte. Styrket samarbejde WEAR påtager sig sekretariatsrolle for Danske Handelsbyer og der etableres ligeledes en styregruppe, bestående af 7-10 citychefer/repræsentanter, der skal løfte midtbyernes udfordringer op på et landspolitisk niveau. Der skal især arbejdes for at sikre en stærkere politisk bevidsthed om den sammenhængskraft som midtbyerne repræsenterer, så detailhandlen kan gøres endnu stærkere. ”Det er vigtigt med et stærkere og tættere samarbejde blandt bymidterne i hele landet. En organisering af vores handelsbyer på tværs af landet kan både hjælpe os til at skærpe kundernes bevished om, hvor vigtigt det er med en levende bymidte, men også være med til at sikre en lokalpolitisk opmærksomhed på, at bymidten er forudsætningen for en velfungerende by,” udtaler Anders Baagland, Middelfart, formand for styregruppen.

Og Anders fortsætter ”Ser man alene på udvalgsvarehandlen, så viser tal fra Dansk Erhverv, at den i 2019 repræsenterer en omsætning på 90 mia. kr. fordelt på mere end 13.700 forretninger, som beskæftiger 82.300 personer – de tal viser med alt tydelighed, hvor vigtig detailhandlen er for byudviklingen”.
“En sund og bred detailhandel er vigtigt for vores midtbyer”, udtaler Niels Flemming Hansen, MF, Det Konservative Folkeparti. “En attraktiv og levende bymidte har ligeledes stor betydning for hele byens udvikling, hvilket har afsmittende effekt på boligpriserne, bosætning og meget mere - det er vigtigt at byerne ikke dør hen” afslutter Niels Flemming Hansen.

Hos WEAR ser man frem til samarbejdet. “Coronakrisen har vist os, at vi skal være bedre til at samarbejde på tværs af handel, service, kultur og kommune for at sikre levende handelsbyer - derfor glæder vi os til at skulle indgå i netværket” fortæller Nikolai Klausen, direktør for WEAR og nu også sekretariatsleder for netværket Danske Handelsbyer.


For flere oplysninger kontakt:

Danske Handelsbyer

Anders Baagland, styregruppeformand

Mobil: 4016 1606

Mail: ab@baagland.dk


Sekretariatsleder

Nikolai Klausen, direktør hos WEAR

Mobil: 9137 3130

Mail: nkl@danskerhverv.dk


32 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Комментарии


bottom of page