top of page

Detailhandel i oprør efter Søren Brostrøms anbefaling om at handle på nettet fremfor i butikker

Åbent brev fra danske handelsbyer efter pressemødet den 7. december 2020


Kære Mette Frederiksen, Simon Kollerup og Søren Brostrøm

Derfor er det yderst kritisk, når I som regering og sundhedsmyndighed bruger en uhensigtsmæssig retorik om at handle på nettet fremfor i de fysiske butikker. Detailhandlen og restaurationsbranchen har om nogen sikret at overholde de udstukne restriktioner med max antal kunder, mulighed for vask af hænder og/eller afspritning, brug af mundbind, holde afstand, skiltning, udvidede åbningstider etc.


At handle på nettet betyder blot længere køer ved udleveringssteder og pakkeshops!

Myndighederne har ikke lukket detailhandlen, og der er ikke erfaring for smittespredning i handelslivet. Vi overholder alle anbefalinger – og alligevel opfordrer I til at handle online!

Vi oplever, at selvom myndighederne gerne holder detailbranchen kørende, så er der en retorik fra højeste sted, som påvirker kunderne til at holde sig væk, og det er en direkte trussel mod vores mange butikker og arbejdspladser.


Retorikken betyder, at handlen sendes ud af landet til store udenlandske webshops som Amazon, Zalando, Wish m.fl. Det er vores samfundsøkonomi, der står på spil, når kunderne holder sig fra at handle lokalt i egen by. Det er nemlig vores butikker, restaurationer og serviceerhverv, der betaler for julebelysning- og udsmykning og aktiviteter i byen. De står også for en stor del af støtten til vores foreningsliv i landet, og så udgør de en væsentlig del af den danske arbejdsstyrke, som er med til at betale skattekroner i både kommune- og statskasse.


Det påvirker også unægteligt detailhandlen, når restaurations- og kulturbranchen tvangslukkes, uanset om man hører til de nedlukkede kommuner eller ej. I handelsbyer og centre hænger shoppingen ofte sammen med et restaurations- eller cafébesøg, og der er nu et signal om, at kunderne bør holde sig væk.


Folkesundheden og samfundsøkonomien hænger sammen, fordi økonomisk tryghed er altafgørende for de fleste, også for de mange ansatte i de danske handelsbyer.

Vi vil derfor bede jer om at nuancere jeres budskaber, så I ikke giver de store internetvirksomheder reklametid på bekostning af detailbranchen i de danske handelsbyer.


Med venlig hilsen

Aabenraa City Brande City Esbjerg City

Vores Faaborg & Egn Fredericia FREDERIK Handels- og virksomhedsforening

Frederikshavn

Handel Grenaa Hedensted Handelsforening Helsingør Handel

Herning City Hillerød Shopping Hirtshals Handel & Erhverv

Hjørring Handel Hobro Handel Juelsminde Handelsforening

City Kolding Køge Handel Go West Lemvig & Thyborøn Handel

Vores Ikast Middelfart Handel Mors Handel

Nakskov Handel & Erhverv Nordfyns Erhverv og Turisme Nykøbing Falster

Næstved Cityforening Randers Cityforening Handel Silkeborg

Business Slagelse Shopping Svendborg ThistedBy

Tønder Tørring Handelsforening Varde Handel

Handelsbyen Vejen Vi er Viborg

12 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Комментарии


bottom of page