top of page

Danske Handelsbyer ser frem til en genåbning af detailhandlen


PRESSEMEDDELELSE

Danske Handelsbyer ser frem til en genåbning af danske forretninger som tidligere har været lukket. Detailhandlen spiller en vigtig rolle for vores bymidter, der er hele byen puls. Nedlukningerne har været hårdt for de erhvervsdrivende og mange butikker er kraftigt udfordret økonomisk.


Derfor er det meget positivt at Regeringen nu har besluttet at åbne en større del af butikslivet, om end vi meget gerne havde set en fuld åbning, da en genåbning er livsnødvendig for alle forretninger, uanset størrelse eller beliggenhed.


”Jeg er sikker på, at vi er klar til at modtage kunder i alle de forretninger der må åbne fra på mandag”, siger Anders Baagland, som er formand for Danske Handelsbyer. Og han fortsætter: ”Vi har jo ikke set evidens for at smittespredningen er størst i detailhandlen, og alle efterlever afstandskrav, regler om mundbind og afspritning, ude i butikkerne, så de handlen ikke skal være utrygge ved at gå ud og handle”.


Genåbningen ændrer dog ikke ved de udfordringer som de fleste handelsbyer står med lige nu. Der er fortsat behov for et lokalpolitisk engagement, som skal sikre en levende bymidte til gavn for alle i de enkelte byer. En levende by med en velfungerende detailhandel og et varieret kulturliv, sikre tilflytning, erhvervsinvesteringer og høje boligpriser.


”Butikkerne glæder sig til at tage imod de handlende igen, da pengekassen er tom efter måneder med nedlukning og intet salg. Julegaverne skal ombyttes, vintervarerne skal sælges og der skal gøres klar til den nye sæson. Derfor håber vi på, at alle vil være med til at gøre genåbningen til en succes”, afslutter Anders Baagland.


Om Danske Handelsbyer


Danske Handelsbyer repræsenterer for nuværende 60 danske handelsbyer, som gennem flere år har arbejdet for, at fremtidssikre byer med handel, service og oplevelser. Danske Handelsbyer har spillet en aktiv rolle i Regeringens Partnerskab for levende bymidter, som netop sætter fokus på at fastholde og understøtte udviklingen i de små og mellemstore byer.


Danske Handelsbyer har sekretariat ved brancheforeningen WEAR, som er en del af Dansk Erhverv.


For flere oplysninger kontakt:


Danske Handelsbyer

Anders Baagland, styregruppeformand

Mobil: 4016 1606

Mail: ab@baagland.dk


Sekretariatsleder

Nikolai Klausen, direktør hos WEAR

Mobil: 9137 3130

Mail: nkl@danskerhverv.dk


10 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page