top of page

7.000 AFSKEDIGELSER PÅ VEJ I DETAILHANDLEN?

Med de nuværende energipriser og forventet huslejestigninger for danske butikker samt en forbrugertillid, som er mere end dobbelt så lav som i forbindelse med coronakrisen, kan vi se ind i afskedigelser på op til 7.000 personer, alene indenfor detailhandlen – dertil ser vi ind i op mod 650 butikslukninger!


Pressemeddelelse fra brancheforeningerne Dansk Detail og WEAR”Det er prisværdigt, at Regeringen nu endelig er kommet på banen med en hjælpepakke på de voldsomt stigende energipriser. Det er et fint initiativ, men det er at trække pinen ud. Og når forbruget er så faldende som nu, tjener mine medlemmer i detailhandlen ingen penge, og så er det at generere mere gæld måske ikke det, man har mest lyst til. I bedste fald kan det hjælpe på likviditeten de kommende år” udtaler Nikolai Klausen, direktør i Dansk Detail og WEAR.


Men ifølge Dansk Detail og WEAR er en energihjælpepakke ikke nok til at redde situationen i detailhandlen og hvis vi som samfund skal sikre vores livlige midtbyer.


”De kraftige huslejestigninger på op til 10 procent, som vores medlemmer oplever lige nu, er gift for detailhandlen. Regeringen har valgt at lægge et prisloft på huslejestigninger for hvor meget de kan stige for private - det samme ønsker Dansk Detail og WEAR for erhvervslejere” fortsætter Nikolai Klausen.


I forbindelse med coronakrisen faldt forbrugertilliden fra 4,5% til -11,4% i første kvartal af 2020. Den gang var det en katastrofe og politikerne satte kraftigt ind med hjælp. Men her i august 2022 er forbrugertilliden faldet til hele -25,1% og forbruget er bremset voldsomt op ude i butikkerne.


”Vi skal have meget mere politisk engagement i denne situation, hvis vi ikke skal se ind i afskedigelser på op til 7.000 personer alene indenfor detailhandlen samt op mod 650 butikslukninger. Vi kommer til at se bymidter, der for størstedelen vil bestå af butikker, som er lukket” afslutter Nikolai Klausen.

11 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

תגובות


bottom of page